Gemeente Borne Fysieke leefomgeving

Regionaal Secretaris uitvoering & handhaving Omgevingsrecht

Ben jij zowel schriftelijk als mondeling ijzersterk in jouw communicatie? Ben jij op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom uitvoering en handhaving en ben jij politiek- en bestuurlijk sensitief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de Twentse kerngroep Uitvoering & Handhaving Omgevingsrecht zoeken wij een: 

 

Regionaal Secretaris uitvoering & handhaving Omgevingsrecht

(m/v 24 uur per week) 

 

 

Organisatie:

We staan aan het begin van een nieuwe fase in de samenwerking Twente. In Twente werken de 14 gemeenten, de provincie Overijssel en de ketenpartners beleidsmatig samen op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) Omgevingsrecht, zowel bestuurlijk als ambtelijk. Regionale afstemming en samenwerking draagt bij aan een goede voorbereiding van besluitvorming op lokaal niveau en een gelijk speelveld in de regio.

 

Het bestuurlijk overleg van de portefeuillehouders Uitvoering & Handhaving wordt ambtelijk voorbereid door de kerngroep. Deze kerngroep zorgt voor afstemming met de Twentse beleidsadviseurs, ketenpartners en  wordt ondersteund door project- en werkgroepen.

 

 

Wat ga jij doen?

Je werkt samen met de voorzitter en andere leden van de kerngroep aan een efficiënte, regionale samenwerking  binnen het Uitvoering & Handhaving Omgevingsrecht. Jullie zorgen samen voor de verbinding tussen onderlinge relaties en vertrouwen. Jullie zijn de spinnen in het web en zorgen voor een goed verloop van deze samenwerking.

Als secretaris van de regionale kerngroep ben je het eerste aanspreekpunt voor bestuur, beleidsadviseurs, interne en externe partners en ondersteun je de kerngroep.

 

Naast het aanbieden van structuur en overzichten voorzie je ook in beleidsinhoudelijke informatie.

  • Je zorgt ervoor dat deadlines worden nageleefd en rapporteert de voortgang aan de kerngroep. Je bewaakt  de kwaliteit van de stukken en toetst op doelmatigheid;
  • Je zorgt voor gestructureerde dossiervorming van beleidsstukken, besluiten en relevante correspondentie;
  • Je verzendt uitnodigingen en documenten en je bent het aanspreekpunt voor partners;
  • Je beheert de administratieve processen, waaronder het archiveren van documenten en bijhouden van ledenlijsten;
  • Je plant en organiseert vergaderingen en bijeenkomsten. Samen met de voorzitter stel je de agenda op, verstuurt uitnodigingen, notuleert en bewaakt procedures en afspraken.

 

 

 

Wie ben jij?

 

Je hebt affiniteit met het vakgebied en ziet verbindingen en relaties tussen betrokken partners. Jij omschrijft jezelf als een verbinder, werkt resultaatgericht en hebt een proactieve houding. Je werkt graag in een team en houdt van snel actie ondernemen.

  • Communicatief ben je sterk, zowel schriftelijk als mondeling. Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden zijn erg belangrijk voor deze functie;
  • Je hebt organisatorische vaardigheden en aandacht voor kwaliteit;
  • Je hebt ervaring met administratieve taken en notuleren;
  • Kennis en ervaring van Uitvoering & Handhaving Omgevingsrecht is een voordeel, politieke- en bestuurlijke sensitiviteit is het belangrijkst.

 

Wat hebben wij jou te bieden?  

Er wordt gewerkt in een open en informele sfeer. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De kennis en kunde van collega’s wordt gedeeld en jouw ideeën voor ontwikkeling worden serieus genomen. Daarnaast staan collega’s altijd klaar om elkaar te helpen waar nodig, wat een prettige werkomgeving tot gevolg heeft. 

 

De voor deze functie geldende functieschaal is schaal 9. Daarbij hoort een salaris van maximaal  

€ 4752,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (salarisdatum: 1 januari 2024). Inpassing van het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.  

Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je bruto salaris dat bestaat uit onder andere de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. 

 

Wil je meer weten? 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met René Maathuis, Beleidsadviseur VTH, te bereiken via telefoonnummer: 06 31 99 76 65. Voor inlichtingen over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Irith Been, personeelsconsulent, te bereiken via telefoonnummer 06 57 54 41 46.  

 

 

Solliciteren?
Ben je enthousiast geworden en heb je de juiste kennis en ervaring? Wat fijn! Direct solliciteren? Reageer op deze vacature door te klikken op de button “solliciteer”. Daarna kun je je cv en motivatiebrief uploaden.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen op:

Regio:

  • Overijssel

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-05-2024

Startdatum:

01-06-2024

Locatie:

Borne

Contactpersonen:

Irith Been

mobiel: 0657544146

Kantooradres:

Rheineplein 1 7622DG Borne

Locatie: