Gemeente Borne Fysieke leefomgeving

Regionaal Voorzitter uitvoering en handhaving Omgevingsrecht

Heb jij goede leiderschapsvaardigheden? Ben jij op de hoogte van de wet- en regelgeving rondom uitvoering en handhaving en ben jij politiek- en bestuurlijk sensitief? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de Twentse kerngroep Uitvoering & Handhaving Omgevingsrecht zoeken wij een: 

 

Regionaal Voorzitter uitvoering en handhaving Omgevingsrecht

(m/v 28-36 uur per week) 

 

 

Organisatie:

We staan aan het begin van een nieuwe fase in de samenwerking Twente. In Twente werken de 14 gemeenten, de provincie Overijssel en de ketenpartners beleidsmatig samen op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) Omgevingsrecht, zowel bestuurlijk als ambtelijk. Regionale afstemming en samenwerking draagt bij aan een goede voorbereiding van besluitvorming op lokaal niveau en een gelijk speelveld in de regio.

 

Het bestuurlijk overleg van de portefeuillehouders Uitvoering & Handhaving wordt ambtelijk voorbereid door de kerngroep. Deze kerngroep zorgt voor afstemming met de Twentse beleidsadviseurs, ketenpartners en  wordt ondersteund door project- en werkgroepen.

 

 

Wat ga jij doen?

Samen met de secretaris van de kerngroep zorg je voor verbinding tussen onderlinge relaties en vertrouwen. Jullie zijn de spinnen in het web en zorgen voor een goed verloop van deze samenwerking. Als voorzitter van de regionale kerngroep ben je verantwoordelijk voor het coördineren en begeleiden van de samenwerking Uitvoering en Handhaving Omgevingsrecht. Dit doe je samen met de beleidsadviseurs van de 14 Twentse gemeenten en de provincie Overijssel. Je speelt een cruciale rol in het bevorderen van effectieve samenwerking op bestuurlijk en ambtelijk niveau. Jij hebt een netwerk, kennis en ervaring in het vakgebied van Uitvoering en Handhaving Omgevingsrecht en gebruikt deze om maatschappelijke opgaven te vertalen naar regionale beleidsdoelen.

 

  • Jij zal de samenwerking stimuleren en inhoudelijk bijdragen aan het realiseren van gezamenlijk resultaat;
  • Je zorgt voor consistente afstemming binnen de regio en voor een goede afstemming met aangrenzende beleidsterreinen;
  • Je leidt de kerngroep uitvoering en handhaving, Twente-brede overleggen en andere bijeenkomsten met visie en inspiratie;
  • Je bouwt aan- en onderhoudt actief, het regionale uitvoering en handhaving-netwerk omgevingsrecht en brengt daarbij de juiste mensen met elkaar in contact;
  • Je formuleert beleidsdoelen op basis van wet- en regelgeving, regionale behoeften en maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Je zorgt voor heldere communicatie met bestuurders, kerngroep uitvoering en handhaving en betrokken partijen;
  • Je monitort en evalueert de beleids- en uitvoeringscyclus uitvoering en handhaving Omgevingsrecht.

 

 

Wie ben jij?:

 

Jij hebt leiderschapsvaardigheden waarbij samenwerking voorop staat. Je bent proactief, resultaatgericht en hebt een goed bestuurlijk inlevingsvermogen. Verder:

  • Je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau en ervaring op het gebied van uitvoering en handhaving;
  • Je hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden;
  • Je bent inhoudelijk sterk met kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot uitvoering en handhaving;
  • Je hebt uitstekende communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden;
  • Jij beschikt over politieke- en bestuurlijke sensitiviteit;

 

Wat hebben wij jou te bieden?  

Er wordt gewerkt in een open en informele sfeer. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De kennis en kunde van collega’s wordt gedeeld en jouw ideeën voor ontwikkeling worden serieus genomen. Daarnaast staan collega’s altijd klaar om elkaar te helpen waar nodig, wat een prettige werkomgeving tot gevolg heeft. 

 

De voor deze functie geldende functieschaal is schaal 11. Daarbij hoort een salaris van maximaal  

€ 5997,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (salarisdatum: 1 januari 2024). Inpassing van het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.  

Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je bruto salaris dat bestaat uit onder andere de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. 

 

Wil je meer weten? 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met René Maathuis, te bereiken via telefoonnummer: 06 31 99 76 65. Voor inlichtingen over de werving- en selectieprocedure kun je contact opnemen met Irith Been, personeelsconsulent, te bereiken via telefoonnummer 06 57 54 41 46.  

 

 

Solliciteren?
Ben je enthousiast geworden en heb je de juiste kennis en ervaring? Wat fijn! Direct solliciteren? Reageer op deze vacature door te klikken op de button “solliciteer”. Daarna kun je je cv en motivatiebrief uploaden.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Regio:

  • Overijssel

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-05-2024

Startdatum:

01-06-2024

Locatie:

Borne

Contactpersonen:

Irith Been

mobiel: 0657544146

Kantooradres:

Rheineplein 1 7622DG Borne

Locatie: